Какво се случва преди голям изпит? Някой обикновено ви пита дали

...
Какво се случва преди голям изпит? Някой обикновено ви пита дали
Коментари Харесай

Не е ли планирането просто догадка?

Какво се случва преди огромен изпит? Някой нормално ви пита дали имате план за образование.

Какво се случва, когато завършите учебно заведение? Някой ви пита, имате ли проект за бъдещето.

На работното място, по нов план, шефовете постоянно желаят да чуят плана ви за деяние.

За мнозина концепцията за планирането е съвсем суперсила - това е съответен път към триумфа. Без проект не можете да извършите нищо.

До огромна степен това е правилно. Но в действителност планът е единствено хипотеза. Няма гаранция за триумф. Стотици планове (ако не и милиони) се провалят всекидневно. 

Докато планирането ни дава взор към бъдещето, методът по който мислим за него е неправилен. За нас той е като GPS, който може да ни води на всички места. В реалност това е GPS, който от време на време не работи или ни дава изцяло неопределено напътствие.

Придържането към проекта може да е неприятно

Плановете понижават суматохата. Това е основен миг. Всички човешки същества се опасяват от неустановеност, макар че несигурността е всъщност норматив. Планът ни дава по-голяма сигурност и ни прави по-малко податливи на суматоха. Представете си, че шофирате в чужд регион. Нервни сте и може да се загубите. Вашият другар обаче има GPS! Това е проект. Това е посока. Той ще изброи стъпките, от които се нуждаете, с цел да стигнете до мястото, където отивате. Без паника.

Планирането е положително, само че стремежът винаги да се придържаме към плана е неприятно. 

Плановете са безполезни, само че планирането е наложително.

Ако сте се запътили към съответно място ще поемете по познатата автомагистрала. Това е проект. Но какво ще стане, в случай че на този ден на магистралта има преобърнат камион? Сега имате потребност от нов проект. Трябва да употребявате обходни пътища или други направления. Планът би трябвало да се трансформира съгласно изискванията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР